Pluggdag

Eller, arbetsdag kanske passar bättre eftersom jag har jobbat med mitt skolarbete... Har gått sådär, känns som att jag kört fast lite. Ska prata med min lärare imorgon och förhoppningsvis få lite klarhet i det hela...

Gårdagen började med att sjunga upp med kören och en sista finputsning innan det var dags för framträdandet som började klockan 11.00. Det gick ganska bra tror jag, kändes okej, men inte helt hundra eftersom inte alla var på plats. Dock var det jättekul och de som lyssnade tyckte att det lät bra vad jag förstod, vilket antagligen är ett bra betyg :)

Just nu strömmar julmusiken hur högtalarna, stjärnorna och ljusstakarna lyser och det är alltmänt mysigt här hemma! Det är bara snön och sällskapet som fattas...
Joel jobbar över, han ringde och sa att dom var på väg till Enköping för ca en timme sedan, så det blir antagligen sent ikväll...

 


2009-11-28

Hemma igen, känns sådär. Är inte alls på topp idag. Har fortfarande ont i magen och börjar undra hur allt det här kommer sluta...
Har väl inte så jättemycket att säga, I guess... Samtidigt som jag har massor som vill ut. Knasigt det där...

Imorgon är det mitt första "uppträdande" med kören, hoppas det går bra. Efter det ska jag och syrran på fotboll, skönt att komma iväg och få göra något :)


Lussebullsbak!

Är nu hemma hos mamma och har en lussebullsdeg på jäsning. Julmusiken går för fullt på stereon och det är mysigt. Jag har ont i magen och huvudet och känner mig inte alls på topp, men jag hoppas att det släpper snart...
Update om läget senare!
Hoppas alla får en fin lördag :)


Done

Nu är jag klar! Eller, så gott som i alla fall. Det fattas lite glödlampor och grejer för att allt ska bil complete, så att säga, men det ska jag strax gå till affären och fixa!
Börjar bli hungrig också... Undrar vad jag ska hitta på för mat ikväll. Förslag någon?

Ååh, det känns så skönt att ha fått lite julmysigt här hemma, det behövdes verkligen. Jag är jättenöjd!
Nu ska jag ta och föna håret och leta reda på ett par strumpor innan jag ska ut i kylan!

 

 


Städdag

Hjälp, jag har inte börjat än! Vet liksom inte var jag ska börja... Har tagit fram stjärnor och ljusstakar men vill inte sätta upp något innan jag gjort fint överallt och fått upp gardinerna. Med andra ord måste jag börja med att städa. Dammsuga och plocka undan, men det är så tråkigt! Det är ju det roliga med stjärnorna och ljusstakarna man vill åt... Jaja, jag antar att jag aldrig får sätta upp det om jag inte börjar städa nu!


[ Låst ] What if


Detta inlägg är lösenordsskyddat och kan inte läsas av vem som helst.

Du måste logga in för att få ta del av det


Kvällens låt

Utdrag ur Taylor Swift's - You belong to me

I remember you drivin' to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh
When you know you're about to cry
And I know your favorite songs
And you tell me about your dreams
Think I know where you belong
Think I know it's with me...


Tillgång till spotify? Lyssna på hela låten här


Själv tänker jag nog plocka ihop lite disk och ställa in i maskinen innan jag går och lägger mig. Imorgon är det städning och uppsättning av julstjärnor, ljusstakar och julgardiner som gäller. Tänkte inte vänta till på söndag, utan få det gjort i morgon så man kan njuta av den höga mysfaktorn som uppstår så fort dessa saker kommer fram! Mitt mål är att vara färdig till klockan 17 när Joel kommer hem, vi får se om jag lyckas!
Nu är det dags för sängen och min spännande bok!



Uppdateringar

Följande inlägg har uppdaterats på ett eller annat sätt:

Tävlingen är avslutad!




Dagen har bestått av skoljobb, iplockning i diskmaskinen och dammsugning. Jag är trött och fryser, funderar på att gå och lägga mig men det känns lite väl tidigt.


091125

Ikväll har jag varit på ännu en sångövning med kören, vilket gick jättebra! Kan fortfarande inte alla låtar, men efter andra gången jag är där (de andra har varit med i över två månader) så tycker jag att det är helt okej!

Dagen som varit blev ganska händelselös. Jag hade tänkt ringa till Lizzan och kolla om vi skulle ses, men eftersom jag hade ont i både huvud och mage så kände jag att det fick vänta. Jag tog det lugnt istället, ordnade det sista med tävlingen innan den publicerades och lite sånt småpill...

Funderar på att gå och lägga mig och läsa en stund snart, var länge sen. Är inte alls trött, så då kan jag ju passa på att försöka komma igenom boken någon gång istället för att vänta och sen bli så trött att man slocknar efter två sidor!
Jaa, så får det bli. Ikväll är det en läs-kväll! Kanske kan vara trevligt att komma i säng i skaplig tid också, för en gångs skull! Dock är det ju mer än troligt att jag inte somnar förrän sent i vilket fall...

Jaja, nu är det mest bara babbel här känner jag. Bäst att avsluta!
Godnatt :)


Tävling - vinn mitt favoritarmband!

Vill du vinna detta snygga armband?

s

Nu drar jag igång en tävling i samarbete med beautifulme.se där du kan vinna mitt favoritarmband från deras kollektion!

Det är enkelt att delta, det enda du behöver göra är att;
  • Tipsa dina läsare om tävlingen i din blogg, du får gärna låna bilden
  • Länka till mig (tävlingen) och till beautifulme.se - dessa måste finnas med
  • Lämna en kommentar (inkl. länken till ditt inlägg) i detta inlägg om att du är med och tävlar

Din blogg- och mailadress måste finnas med så jag kan kontakta dig om du vinner

Tävlingen avslutas den 13 December!
Lycka till!



En månad

Så var vi här igen, den 24e November och en månad kvar till julafton. Till helgen är det första advent. Tänk vad tiden går! Känns inte länge sen vi var nyinflyttade här och knappt hade fått ordning på allt innan julgardiner, ljusstakar och stjärnor skulle upp!
Tycker det är så mysigt med advent. Ljus, glögg, pepparkakor och clementiner, stjärnor i fönstren, och mysfaktorn är hög!

Nu ska jag sätta mig framför tvn en stund.

Bilden är tagen förra julen

 

 


Seeegt

Sitter i skolan och försöker få tiden att gå... Lärarna jag skulle träffa hade inte tid förrän efter ett, och jag som var klar mycket tidigare fick då snällt vänta. Hade hoppats på att få komma hem i någorlunda skaplig tid idag, men vi får se hur det går, vet inte hur lång tid resten tar.
Har ont i både huvud och mage och känner mig inte alls något vidare pigg på att sitta här. Hoppas som sagt på att det inte tar allt för lång tid.

Vad jag vill ha

s
Dessa underbara skålar i trä önskar jag mig i julklapp i år. Visst är de fina?
De finns att köpa på beautifulme.se och kostar 129:-


Klicka här så kommer du direkt dit.


Måndag 23e November

Sitter och skriver på en examinerande uppgift inom Etiken, har just nu en 5-minuters paus eftersom det tog stopp i hjärnkontoret. Gjorde i alla fall klart två grejer igår och måste nu hinna färdigt med resten till imorgon då det är deadline. Hoppas hoppas hoppas!


En helt vanlig värdelös söndag

En otroligt seg dag har det här varit. Vi har inte fått något vettigt gjort alls, vilket stör mig. Mest stör jag mig på den tv-spelande sambon som lovade att idag var det en disk- och städdag. För honom. Jag skulle inte behöva göra någonting!
Har dock inte sett något av det än och nu har jag gett upp hoppet på att det blir något över huvudtaget.
Känns även trist att det redan är kväll och hela helgen är över, vilket innebär måndag imorgon.
På tisdag är det deadline för alla mina skolarbeten och jag är inte färdig än...
Har gjort två skrivuppgifter nu idag och har en kvar, plus en större grafisk uppgift som jag ska börja med snart och förhoppningsvis hinna färdigställa imorgon. Blir det inte så, är det kört! Fina odds...

Kan tänka mig att det kan bli lite dålig uppdatering här om allt inte rullar på bra och smärtfritt fram till imorgon. Vi får se!

Skillet - Yours to hold

 


Fotografi

Slänger upp en bild på en av mammas blommor från i somras.

 

s




21/11

Middag hos svärmor blev det ikväll. Joel har varit där hela dagen och hjälpt till med lite av varje, själv har jag laddat diskmaskinen med disk några gånger och tagit det lugnt (läs haft tråkigt).
Kvällen spenderades, såklart, hos svärmor vilket var trevligt som alltid! Tog ett glas vin, pratade om allt och ingenting och hade det allmänt mysigt. Tack för det :)
Tack även lille Viktor som alltid får mig på bra humör och lyser upp min vardag.

Nu sitter jag här, lyssnar på lite musik och har tråkigt igen. Vi väntar tydligen på att några vänner skulle komma över, bland annat Joels lillebror med bihang (okej, förlåt, fästmö...) Är inte riktigt sådär jättetaggad för det, men det blir som det blir. De får väl hålla sig i köket så kan jag få vara ifred i resten av lägenheten. Låter inte det rättvist?

Tog även lite bilder under kvällen med mobilen som jag tänkte lägga in. Det fungerar såklart inte bara för det! Får ta och fixa det senare, vet inte vad det är för fel men det verkar vara sladden...

Jaja, hoppas alla haft en fin kväll ♥


We used to be
Just like twins
So in sync
The same energy
Now's a dead battery



Fredagsmys, I wish

Dagen har, som de flesta dagar den senaste tiden, spenderats i soffan eller sängen. Jag skulle egentligen färdigställt en hel del skolarbete, men jag har inte orkat sitta vid datorn och göra det eftersom huvudet säger ifrån.
Borde ha ringt till vårdcentralen och frågat varför det inte går över, men jag gjorde inte det heller. Det känns så dumt att ringa när man redan varit där och blivit undersökt och det inte, jag citerar, "är något fel alls vad vi kan se"

Visst, jag är frisk som en nötkärna, jag kommer bara hit för att ni läkare ska ha något att göra om dagarna... Såklart.

Som tur är så ringde min käre far för en stund sedan och tyckte att vi skulle komma dit ikväll så att han kunde bjuda på pizza, och det säger vi inte nej till :)
Det är så skönt när någon i ens närhet är glad och positiv, det smittar liksom av sig då! Jag orkar inte med allt som är jobbigt och tungt mer.

Ikväll är det idol också, vilket jag ser fram emot! Det ska bli spännande att se Tove framföra Himlen är oskyldigt blå som hon tillägnar, som en kärleksförklaring, till sin farfar, vilket jag tycker är otroligt fint gjort.
Det skulle jag också ha gjort, om min farfar hade varit här och kunnat lyssna.

Nu ska jag hoppa in en snabbis i duschen innan Joel kommer hem så kan vi åka hem till mamma och pappa direkt när han kommer.

Hörs senare!
Kramar ♥


[ Låst ] Ingenting

Detta inlägg är lösenordsskyddat och kan inte läsas av vem som helst.

Du måste logga in för att få ta del av det



Jag orkar inte mer!

Nu är jag less på det här! Mitt huvud slutar aldrig göra ont och just nu känner jag bara för att kapa av det och slippa eländet. Det är väl inte en sådär jättebra idé kanske, men det känns som att det är det enda rätta att göra. Eftersom det har varit i stort sett likadant så länge nu så är jag redo att ge upp.

Imorgon ska jag i alla fall göra något, nämligen åka till mina kära, fina vänner Victor & Lizzan. Var väldigt länge sedan jag (vi) träffade dem och nu är det på tiden känner jag. Verkligen behövligt, jag saknar dem...


s

Det här är förresten mitt 666:e inlägg, kan det ha något med mitt mående att göra?

 

 


Helgen

I helgen har min bästa Niclas varit här och hälsat på igen, vilket var trevligt, som vanligt :) Dock blev det lika sent, eller ska jag säga tidigt? som vanligt också...

 

Jag har även, under dagen, kommit fram till med att vi måste ses oftare. Jag hinner liksom få Niclas-abstinens när det går så lång tid som det gör...

Då skojar jag inte ens, jag får verkligen det!

Jag menar, när det har gått en månad sedan man sågs sist har man förmodligen väldigt mycket att prata om, ganska mycket att ta igen liksom. Det tror jag att fler håller med mig om.

 

Såå... Nu måste jag bara komma på ett sätt att få delad vårdnad om honom, alltså varannan helg, vilket antagligen inte kommer bli det lättaste, men jag ska se till att göra mitt bästa!


(Okej, för er som inte förstod det själva, observera ironin i det där sista ovan...)

 

Nej, men om läser det här så vill jag bara att du ska veta att jag tycker om dig väldigt mycket. Du är en grym vän som jag aldrig vill mista. Inte för allt i världen.

Jag vet att jag kan säga vad som helst till dig, du finns alltid där och det är jag evigt tacksam för. Verkligen!

Tack för att du finns i mitt liv ♥

 

autumn

 


Blur

s

Find me here, speak to me

I want to feel you, I need to hear you

You are the light that's leading me

To the place, where I find peace again

 

 


Useless

Way down, in New York town
Thinking about the way she loved me
There's a hole in my pocket
That's about her size
But I think everything
Is gonna be alright
Yes I hope everything
Is gonna be alright

The smiling face, straight in LA
The gifts are found at the bar
But I wish my car
Could drive to her tonight
Then I'd now everything
Is gonna be alright
Yes then I'd now
It'll be alright

The rain in New Orlands, forgot to end
But the mouths of the people are dry
And we watch and wait
And do nothing but sigh
And hope everything
Is gonna turn alright
But I don't know
If it'll be alright

But I look at you, warm in your dream
While your mobile dances above
And I think to myself
It's a beautiful night
And I know everything
Is gonna be alright
Yes I now
It'll be alright


FREDAGS-REA!

Nu kära vänner, känner jag mig lite extra givmild och tänker därför rea ut två av mina designer för endast 50:- styck! (ord pris. 150:-)
Erbjudandet gäller endast ikväll Fredag den 13e
och först till kvarn får designerna!

Så, är du sugen på en ny design samtidigt som du kan göra ett riktigt fynd? Eller kanske känner du någon som behöver piffa upp sin blogg lite? Då är det bäst att passa på!

Designerna det gäller är dessa två:

 

Klicka på bilderna för att se respektive design

 


Ny design!

Nu äntligen har jag blivit klar med min design som jag jobbat med i några dagar!
Ser du inte den nya designen, eller ser det konstig ut? Tryck F5!
Jag är riktigt nöjd och hoppas att fler än jag ska gilla den... Har testat alla funktioner (tror jag) och förhoppningsvis ska allt fungera som planerat, men är det så att ni skulle hitta några buggar (något som inte fungerar) uppskattar jag att ni talar om det för mig så jag kan försöka åtgärda det så fort som möjligt!


Slänger in en före- och efter bild!

s

 

Såå, vad tycks? :)

Jag är som sagt jättenöjd, det känns lite mer, moget och seriöst.

Inte lika putti-nuttigt. Mer stilrent helt enkelt!

Nä, nu måste jag sova känner jag, om jag ska orka upp imorgon!

Godnatt ♥

 


Middagstips!

På begäran lägger jag nu upp receptet på den smarriga kycklinggrytan jag gjorde häromdagen!

Detta behöver du: (till ca 4 personer)

2 kycklingfiléer
1 Bruk kokosmjölk
1 påse frysta wokgrönsaker efter tycke och smak (jag använder ganska mycket, dock inte hela påsen)
1 burk paprikakrydda


Gör såhär:

Skär upp kycklingen i små bitar och bryn dem i lite smör i en panna (jag låter dem ligga ganska länge på medelstark värme för att få dem genomstekta utan att få så mycket färg på utsidan)
Därefter lägger du ner wokgrönsakerna i samma panna som kycklingen, låter dem mjukna så att vätskan (från isen t.ex) försvinner.
När grönsakerna känns genomvärmda häller du i kokosmjölken, salta och peppra. Rör sedan om försiktigt så att grönsakerna inte ska gå sönder helt.
När detta nu stått och dragit en stund så kryddar du med paprikakryddan - självklart efter eget behov! Den ger både en underbar smak åt grytan, men även en härlig orange färg (se bild)

middag

Låt detta stå och sjuda 5-10 minuter, sen är det klart. Serveras till fördel med ris!
Lycka till!


Emmas nya design

Emma, en glad och härligt sprudlande 10-årig tjej, önskade sig en ny design med rosa och turkosa detaljer. Glitterstjärnorna och de tre bilderna i headern var även några av önskemålen!

s

Klicka på bilden för att komma till Emmas blogg!

Har du hört det senaste?

Fryser du såhär i höstmörkret? Blir du kall när du sitter vid datorn?

Då har jag lösningen för dig!

Nu kan du nämligen värma brösten via usb-porten, smidigt och enkelt!
Nyheten från Japan, sägs hålla i upp till ett halvår om de används flitigt!

s

Såhär ser dessa bröstvärmare ut, du sätter dem alltså på brösten och kopplar sedan in sladden i usb-porten så blir det varmt!



Vill du läsa hela artikeln, klicka här


Så, vad säger ni? Är det någon som kommer våga sig på att köpa dessa värmare eller är det bara ännu ett påhitt som inte kommer slå igenom?

Personligen känner jag att det inte är något jag kommer testa, men vem vet, det kanske är världens bästa uppfinning som nu lanseras...


Dagens middag

middag

Bestod av kycklinggryta a'la Sanne och till det serverades det ris :)

 



For your information

Så har jag en hel del designer att färdigställa, vilket tar upp i stort sett all min tid då jag inte pluggar eller sover. Bloggen hamnar därför i skymundan ett tag, fram till det att jag har betat av lite från listan. Förhoppningsvis ska det inte ta allt för lång tid, men med mitt huvud som aldrig verkar vilja bli bra så vet man inte så noga...

Hoppas ni mår bra såhär i höstmörkret!
Kramar ♥


Pappas dag

Vilket vi självklart ska fira! Tyvärr tillåter inte vår ekonomi några fina presenter till våra kära pappor men jag tror och hoppas att de uppskattar omtanken och sällskapet också.
Vi ska åka till min mormor och morfar senare, där vi är bjudna på mat kl. 17. Då passar vi även på att gratulera min pappa. Innan vi åker dit hade jag tänkt att åka upp till farfar en sväng och gratta honom också, tända ett ljus och tala om hur mycket jag saknar honom. Älskade farfar ♥

Igår var jag hos mamma och pappa och hälsade på i stort sett hela dagen vilket var trevligt! Min yngsta lillasyster hade en första killen (just ja, dom var bara kompisar...) hemma - spännande! Ja, jag kan erkänna att jag & äldsta lillasyster antagligen var mest uppspelta, fnissiga och nyfikna av alla!
Lillan börjar bli stor, vilket betyder att jag blir gammal...
Det känns liksom inte som att det var så länge sedan jag hade med mig min första kille hem efter skolan, men nu när jag tänker efter så är det 6 år sedan.
6 ÅR!
Jag var 13 och ansåg mig tillräckligt vuxen för att stadga mig för livet... Tänk så fel jag hade!

Nu blev jag sentimental också, det tyder väl inte på något annat än att man börjar bli gammal?


Gårdagen

Spenderades på akuten eftersom huvudvärken inte gått över.

s
Efter jag tagit ett antal prover, fått yrsel- och svimningsanfall och kräkts fick vi fem timmar senare åka hem.
En utförligare sjukhusberättelse kommer när jag piggnat till!

Hoppas ni mår bra! Kramar ♥


Only time

only time

 

 


And it's back again...

Huvudvärken är tillbaka, vet inte hur länge det kommer hålla i sig och om jag måste åka in akut snart. Såhär kan jag i alla fall inte ha det. Har legat i soffan hela dagen, inte gjort någonting. Skulle behöva städa och tvätta, men jag orkar inte. Klarar bara inte av det just nu.


All about the things that go wrong

Idag är det en pluggdag. Trots huvudet så måste jag ju försöka bli klar någon gång. Drömde i natt att jag inte fick fortsätta. Fortsätta med mina förlängda studier.
Och visst, jag hade gärna sluppit dem, jag hatar det här och önskar inget hellre.
Men jag vill ha ett bra slutbetyg.

Det känns förnedrande, och det har tagit hårt på mig, att hela tiden känna och veta att man inte klarade av det som man borde gjort. Som alla andra gjort. Det som man ska ha gjort!
Ingen
, som inte varit med om det själv, vet hur tungt det är att återvända till skolan efter man har tagit studenten. Efter avslutet som borde betyda att man aldrig, aldrig mer ska behöva komma tillbaka.

Nu blev det inte så, och jag kan tala om att det inte går en enda dag utan att jag tänker på hur värdelös jag känner mig. Värdelös för att jag inte klarade av att bli färdig i tid. Värdelös för att jag inte kämpade mer.



It's all just black 'n white

sanne


Reason

På grund av oerhörd smärta i huvudet är dragning och publicering av vinnaren i tävlingen om namnsmycket uppskjutet på obestämd tid.
Uppdatering blir även den lidande av detta. Jag ska försöka få en läkartid idag för att (förhoppningsvis) utesluta att det är något allvarligt fel.
Ville bara informera om detta.


November

Snart är den här dagen också över. Jag har spenderat den i sängen och soffan, nerbäddad för att försöka bli av med min extrema huvudvärk som aldrig verkar vilja gå över. Har haft konstant ont sen igår kväll och jag vaknade till och med i natt av att jag hade ont. Det måste vara något som är riktigt riktigt fel, såhär har jag aldrig haft förut. Det känns som att huvudet ska sprängas vilken sekund som helst och så fort jag vrider på huvudet eller bara rör mig så dunkar och slår det som jag vet inte vad.
Dessutom, ska vi på middag hos mamma och pappa snart och dit kommer även syrrans nya kille. Som vi aldrig träffat förut... Kan det bli bättre? Hur ska han kunna få en bra uppfattning om mig när jag knappt kan röra mig för att jag har så ont?
Nä, den här huvudvärken kunde inte ha kommit vid ett sämre tillfälle...

Nu ska jag försöka sminka mig.


RSS 2.0