Blä

Usch för att vara sjuk! Jag har hostat mycket i natt, så kl.04.47 gick jag upp och la mig framför tvn. Har legat där fram till för ungefär en timme sen, då jag satte mig här.
     Jag behöver gå till affären, men jag orkar inte. Man ska väl inte vara ute och flänga när man är sjuk... Behöver honung (till teet / varmt vatten) och glass till min hals. Det känns som att glass och honungsvatten är det enda som kommer ner i halsen, allt annat gör för ont! Men, jag får nog vänta tills Joel kommer hem runt tre, så får han handla istället. Lika bra att jag stannar inne i värmen. Mamma erbjöd sig att skjutsa mig, men eftersom hon skulle till tandläkaren så blir det nog runt samma tid som Joel kommer hem, så då kan han lika gärna göra det.

Nä, nu går jag och lägger mig framför tvn igen. Hoppas att det är någonting att titta på...

atgsh

Var har min jacka tagit vägen? Jag hoppas den kommer idag...

Sjuk

Nu är jag sjuk igen! Hostar så mycket att det känns som att lungorna ska flyga ur och har feber :( Precis som på jullovet... Usch! Jag vill vara frisk.

Idag när jag låg i soffan och vilade samtidigt som jag tittade på förlossningskliniken så klättrade Electra upp i granen (ja, den är fortfarande kvar...) och satt där. Hon klättrade liksom på stammen, nästan ända upp till toppen! Galna katt... Kunde inte göra så mycket annat än att ligga kvar i soffan och vänta på att hon skulle hoppa ner igen. Jag orkade inte tjata på henne eller gå dit och ta ner henne, så hon fick sitta kvar. Imorgon ska vi kasta ut granen. Det är barr i hela lägenheten och det blev ju inte bättre av att hon (klumpig som hon är) klättrar i den, det bara rasade ner!


athgs

Nån slags verklighet

Sitter och lyssnar på Daniel Lindström med Nån slags verklighet via Spotify, den är underbar. Jag gillar den verkligen!

Just nu har jag sällskap av en av katterna (hon sitter på skärmen och tittar ner när jag skriver) och hon är så söt, lilla snuttan! Vi ska snart gå och lägga oss och mysa en stund. Och jag ska försöka läsa lite också, vilket kan bli svårt eftersom hon helst vill ligga på mitt bröst där jag har händerna (som håller i boken). Därav det lilla problemet. Det brukar oftast sluta med att jag lägger ifrån mig boken och hon får sin vilja igenom. Då lägger hon sig och kurrar och gnyr till hon somnar (i ca 5-10 min) innan hon vaknar och springer iväg och lägger sig i sin elementsäng eller i fotändan av sängen. Då är jag oftast för trött för att orka ta fram boken igen, och det, är orsaken till att det tar väldigt lång tid för mig att läsa en bok!

Skriv och idétorkan jag har, har påverkats negativt den senaste veckan. Den lilla lusten & ork som fanns blev som bortblåst. Ni har en förklaring här.

Plugg

Idag har jag pluggat hela dagen! Först på provet till svenskan imorgon, efter det så blev det astronomin till naturkunskapen på torsdag och sen blev det lite svenska igen. Känns iaf som att jag har lärt mig en hel del och att jag inte är ute i sista minuten den här gången. Ska bli roligt att få veta resultatet på nationella i svenskan också. Spännande.

Idag kom en födelsedagspresent till Joels mamma (som fyller 40 år på lördag) på posten. Berättar vad det är efter hennes födelsedag. Dock så var det bara den "lilla" presenten som har kommit än så länge. Den större väntar vi på! Jag hoppas hon ska bli nöjd.

Klick klick

Har precis gjort en beställning från H&M's webshop! Hittade en jättesnygg jacka som jag var tvungen att beställa! Levereras i slutet på Januari v.5, stod det, så jag hoppas på att den kommer i veckan... Wiiie! Roligt roligt.

atgsh
Visst var den väl fin?

Nu ska jag krypa isäng! Godnatt

Dags för sängen

Usch, nu måste jag gå och lägga mig! Har varit hos Victor & Liselotte på mat och trevligheter ikväll! Tack för det!
Men nu känner jag att jag måste kila i säng... Är supertrött och kommer va (om möjligt) ännu tröttare imorgon! Plus, att jag måste plugga imorgon också. Blä! Har rätt mycket att göra nästa vecka. Iallafall två prov.
      Å, jag är fortfarande så glad att jag vann tävlingen om det fina armbandet! Sidan jag vann på hittar ni här! Supertrevlig blogg med mycket snyggt!

Nä, nu skriker sängen efter mig! Godnatt!

Jag vann!

Ååh, jag blev så glad när jag fick kommentaren om att jag vunnit den här tävlingen! Det gjorde hela min dag, verkligen! Är du också intresserad av att skaffa dig ett fint armband? Gå in här och titta! Hon som gör dessa armband är verkligen jätteduktig och det blir så snyggt!
Jag tackar återigen för att jag vann :) Det värmer <3

Ork

Jag har ingen ork. Ingen lust. Varför?
 - Läs föregående.

21 Januari 2008

Idag fick jag veta att min gamla barndomskompis och föredetta granne har lämnat oss här på jorden. Hon hittades mördad i sin lägenhet, inte så långt utanför Uppsala. Just nu kan jag inte förstå. Jag har inte accepterat det än, och kommer kanske aldrig göra det heller. Orkar egentligen inte prata om det, vill bara somna, vakna upp och inse att allt är en dum mardröm! Jag hatar döden! Hatar! Varför måste det hända sånt här?
     Det är bara lite drygt två år sedan hennes kusin gick bort i en tragisk bilolycka, bara 19 år gammal. Jag minns hur jag pratade med henne om det, och hur hemskt hon tyckte att det var. Att en så ung människa bara kan få försvinna. Hon var så ledsen att hon inte kunde vara med på hans begravning. Nu har samma sak hänt igen. Jag kan inte med ord beskriva hur hårt det tar på mig.
     Jag är inte gjord för att klara av det. Döden. När en människa dör. En ung frisk person ska få leva! Det är så det ska vara. Det är så det är gjort. Livet. Varför fungerar det inte så, som det ska?
Jag undrar ibland varför saker händer, om det är av en orsak eller om det var förutbestämt hur ens liv skulle bli.
     Det känns som att man går instäng i sin lilla bubbla som är helt 'perfekt'. Man tänker att -det händer inte mig!
Tills det faktiskt gör det. Nu har det hänt mig två gånger, på två år har två unga, fina personer lämnat mig. Oss. Jag tänker nu göra hål på min bubbla och inse att man inte kan skydda sig för något. Oavsett hur mycket man blundar och tror att den där bubblan skyddar en.
     Så för alla er där ute, vill jag bara tala om, att förr eller senare så kommer eran bubbla också gå sönder.
Vare sig du vill eller inte.Här kan du läsa om det. Om du vill. Jag önskar att jag aldrig hade behövt göra det.
Eftersom min bubbla är trasig och jag vet vem hon är.


20 Januari

Idag har jag varit ledig, eftersom det var omprovsdag i skolan. Sanna och jag tog en promenad i snöslasket och blev genomblöta! Det rann från håret och vi såg, ja, inte så jättefräscha ut skulle jag tro! Men duktiga var vi iaf, som kämpade oss ut i det där vädret. Efter det kollade vi på Sex and the City - the movie, den var bra, en riktig må-bra-film kändes det som!
Nu sitter jag här, joel har inte kommit hem än, utan har har varit på gymmet.


I natt hade jag en hemsk dröm. Den var väl inte hemsk i sig, men för mig som var i den och kände alla känslor så var den olidlig.
Det var nämligen så att farmor hade bestämt sig för att gifta sig.
Jag blev helt förkrossad, jag skrek och grät och bestämde mig för att aldrig mer prata med henne.
Hur kunde hon göra så? Hur kunde hon svika farfar på det sättet? Hur kunde hon försöka ersätta min älskade farfar? Och dessutom göra det utan att tänka på oss, vad vi kände! Bara tro att vi skulle "byta" farfar bara sådär. Ta in en ny som om inget hade hänt.
Jag minns att jag sprang runt och skrek på baksidan av hennes hus, hur hon försökte få tag i mig och lugna mig och hur jag slet mig loss ur hennes grepp.
Det som gjorde mest ont var pappas reaktion. Han blev så ledsen.
    Jag kommer aldrig glömma den känslan, den vrede jag kände just då. Hopplösheten bara sköljde över mig och jag kunde inte göra någonting för att förhindra att det skulle ske.

Ja, den här natten var den värsta i mitt liv. Näst efter den då farfar dog. Jag kommer aldrig glömma den här natten heller. Aldrig.

gukgi

19.38

Ja, nu har jag pratat med en jättetrevlig kvinna från tele2s kundservice. Hon kollade direkt med teknikerna och det visade sig att vidarekopplingen som jag hade förut (jag trodde det försvann automatiskt när man tog ur sim-kortet) fortfarande gällde. Inte konstigt att det inte funkade! Haha! Nu går det iaf att nå mig, så det känns skönt att det inte var något värre. Hade blivit helt knäckt om det varit fel på telefonen, igen...
      En sak löst iaf! Skönt.

Nu ska jag ta en varm, välförtjänt dusch.

Tele2 vs Sony Ericsson?

Allt bara krånglar! Jag blir så trött. Är det inte det ena, så är det det andra...
Bloggen har det ju varit knas med i flera dagar nu, fast det börjar ordna upp sig. Istället så fungerar inte min mobil som den ska. Jag har haft den hemma i en vecka nu (efter tredje lagningen...) och det fungerar ändå inte. Såklart. Det går nämligen inte att ringa till mig. Men, jag kan ringa ut, ta emot och skicka sms...
Sitter just nu med Tele2s kundservice i telefon, så vi får se om det kanske löser sig. Jag återkommer!

Det blir aldrig som man tänkt sig...

Ja, som ni ser har det blivit en liten förändring här. Dock blev det inte som jag ville, utan det krånglade (som vanligt) så det får vara såhär så länge...

Jag har jätteont i magen, usch!

Nytt!

Ja, just nu är allting under "konstruktion" här, och kommer förhoppningsvis snart se bättre ut. Jag jobbar alltså på saken, och kan inte säga just nu hur lång tid det kommer ta. Ha överseende!
Kram

Hemma!

Nu är vi äntligen hemma! Jag är supertrött och ska gå och stupa i sängen nu. Godnatt!

Lång natt...

Sitter fortfarande här, och försöker komma på vad felet är i kodmallarna. - Dock utan resultat.
Men, jag blev så glatt överraskad när jag såg en kommentar, från Mamma Melissa. Hon tipsade nämligen om en tjej som ska vara jätteduktig på designer och felsökningar :) Jag blev så himla glad, tack! Hoppas verkligen att hon har tid att hjälpa mig. Annars får jag helt enkelt börja om från början...

Vem Melissa är?
- Ja, jag känner henne inte personligen, men hon verkar vara en otroligt fin och genomgod person som trots motgångar kämpar vidare med ett leende på läpparna. Jag kan nog inte förklara hur mycket jag beundrar denna tjej, (trots att hon får mig att gråta i nästan varje inlägg, både av medkänsla men också av glädje.)
Hennes samtal med flickorna, jag ler varje gång!
Har ni inte läst hennes blogg så tycker jag att ni ska kika in, ta er en stund och fundera. För, det är det jag gör, när jag klickar mig in på hennes fantastiska sida. Jag funderar. Många tankar flyger omkring, och många gånger dagligen kommer jag på mig själv med att tankarna finns hos henne, hennes familj. Jag älskar att läsa hennes långa, otroligt läsvärda inlägg.
Jag tycker Du är grym, Melissa!

Vill du också besöka henne? Gå in här
Ja, det kommer bli en lång natt. Vi ska nämligen hämta mina kusiners mamma (läs moster eller morbrors tjej) i gävle, halv två i natt. Hon skulle ut och fira efter tentan hon gjorde idag med sina klasskompisar. Jag hoppas att vi kan hålla oss vakna och att det inte är så mycket trafik. Det är faktiskt lite otäckt väglag just nu. Det går nog bra.
Nu ska vi kika på film, Deja vu.

Kaos

Ja, för dom som undrar så har det blivit något knas med min blogg (som ni ser...) och jag har kontaktat åtskilliga personer för att få hjälp, men tyvärr har ingen av dom hört av sig än. Det får helt enkelt se ut så här till jag kommer på en lösning alternativt får hjälp med detta. Just nu är jag bara otroligt less på allt krångel och orkar inte lägga ner så mycket kraft på det förrän jag har kommit på någon lösning. Ja, då var det sagt, och ingen behöver undra varför det ser för bedrövligt ut här just nu.
Hejsålänge

Tävling!

Nu ni!
Jag är med och tävlar om den här supersnygga designen hos malin! Var med du också, det är enkelt! Gå in på hennes blogg och följ bara instruktionerna. Lycka till!

djukdik

22.13

Nu är det dags för sängen! Hoppas på en lika fin dag imorgon som det var idag, med mycket snö och gärna solsken. Är så sugen på att gå ut och fota så jag håller på att spricka! Har nämligen en liten grej på g... Mer säger jag inte :) Den som väntar får se!

Godnatt allesammans!
Kram


thuk

Criminal Minds

Har kommit hem från en lagom lång men snöig promenad med både mamma & joel! På vägen hem träffade vi Sanna, Micke & Busan! Det var många som varit ute i ruskvädret...

Nu ska jag kolla på criminal minds på 5an.

Torsdagsdisken

Ska snart gå och diska. Håller just nu på att samla kraft, för det är inte direkt det roligaste jag vet...
Idag har jag torkat spyor,agth både på golvet och i hela klösträdet (se bild).
Från översta stegen och ner. Som man ser så är det inte direkt litet... Går upp till taket, så det fanns en del att torka. Stackars kissarna! Vet inte vem av dom det var heller, eftersom jag inte var där när det hände... Mina små tjejer! Vill ju inte att dom ska må dåligt.
     Nä, när jag har diskat (om jag hinner klart innan mamma kommer runt 18 så ska jag kolla med Sanna om vi ska ta en sväng... Hoppas hon har tid och lust, och att jag hinner bli klar!

Det har typ snöat hela dagen! Hur stora flingor som helst! Knasigt, för nu kommer det ingenting, helt stilla. Skönt att det blir vitt igen, tycker jag!Blocket

Sitter och tittar på hundannonser på blocket.se. Det finns så många sötnosar som ska säljas! Det som bekymrar mig är att så många valpar kommer tillbaka till uppfödaren pga oseriösa köpare, eller för att det har uppstått allergi inom familjen. Jag tycker att man som intresserad blivande köpare har som uppgift att kolla upp eventuell allergi innan man bestämmer sig, och absolut innan man köper hunden!
Alla oseriösa köpare som finns, varför göra sig besväret? Tänker man inte ta hand om sin hund och bara lämna tillbaka den, då kan man lika gärna låta bli att höra av sig! Inte bara för uppfödarens bästa, utan också för valpen/hundens bästa. Vem vill utsätta den stackars söta valpen för den förvirrande process som det faktiskt innebär att flytta från mamma och syskon, till en helt ny familj med konstiga lukter och ljud, bara för att några veckor senare (när man har vant sig vid alla lukter och ljud) skickas tillbaka till uppfödaren?
Jag fattar inte hur man kan göra sånt, med flit! Okej om det verkligen blir problem, det kan ju visa sig att det inte funkar, att hunden faktiskt vantrivs eller att man inte går ihop, då - kan det vara okej att lämna tillbaka. Men man ska väl inte hålla på och dalta så bara för skojs skull?! Usch. Jag blir så arg!

13 Januari

Har fått tillbaka min telefon nu, äntligen. Dom ska tydligen ha bytt både mic och högtalare och knappsats, så nu hoppas jag att det funkar!
     Var även på promenad med Sanna idag! Det är alltid lika skönt att få prata av sig samtidigt som vi faktiskt motionerar! Superbra :)

Har även hjälpt Joels lillasyster med hennes blogg ikväll, därför det är dåligt uppdaterat. Är inte färdig, men det kommer nog bli rätt så bra till slut. Får jag sova på saken så kan jag fortsätta imorgon när jag kommer hem! Nä, nu ska jag gå och koka lite ägg...

Ett försök

Ett sista försök att hålla snön kvar. Trots att det bara är i tankar och bilder... Vill inte att den ska försvinna riktigt än. Det blir så mörkt och tråkigt. Usch! Ge tillbaka snön till mig!!!

thuk

Födelsedag

Så var man ett år äldre då... Tänk vad tiden går! Har egentligen inte tid att sitta här, måste fixa det sista innan de första gästerna kommer kl ett. Skulle bara önska alla en bra dag, för det kommer jag ha!

Kram
agagh

Äntligen!

Nu är lägenheten städad och smörgåstårtorna gjorda - skönt! Jag har jätteont i fötterna och funderar på att ta mig en fotbads-massage medan jag tittar på tv. Det har jag gjort mig förtjänt av :)
Imorgon kommer det vara full fart, klockan ett kommer joels mamma, pappa, extrapappa och syskon hit och firar mig och sen på kvällen, klockan sex, kommer mamma & pappa, mormor & morfar och mina små kusiner m. föräldrar! Jag längtar, det ska bli så kul med besök.

Igårkväll tittade vi på en helknasig film! Spiderwick cronicles. Den handlade om en familj som flyttar till ett hus som tillhör deras gamla släkting. En av pojkarna börjar märka att det händer mystiska saker och får veta saker han inte borde.....
    Måste ses! Den är från 11 år, men jag tycker faktiskt att den var bra. Det var spännande, och rolig. Bra helt enkelt. Om man gillar lite mystik vill säga.

Nu ska jag ta ett fotbad!
Kram
aghtyj

Genom att adoptera denna droppe och placera den på din hemsida/blogg,
så visar du sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord.
 Droppen är en symbol för alla tårar som fälls jorden runt av barn som lider i sin ensamhet.


Dan före dan

Yes, imorgon är det min födelsedag! Kommer troligtvis inte bli så mycket uppdatering idag, eftersom jag måste städa och göra smörgåstårtor... Men jag ska försöka komma ifrån mellan varven! Igår köpte jag iaf mitt busskort (se onsdag) och det funkade, som tur var... Vet inte vad jag hade gjort annars...
Var även ute på promenad med Sanna, busan & raffe :) Hihi! Det är så mysigt, och vi gick en lång vända. Det är skönt att vi har kommit igång igen. Nästa studiebidrag ska jag försöka skaffa mig ett gymkort så vi kan köra ordentligt!

Nä, nu ska jag kila iväg och koka några ägg till mina mackor. Ses sen!

(skrevs runt 11, men har inte kunnat publicera...)

Onsdag

Pratade nyss med reseptionisten på min skola, GUC och frågade hur jag ska göra imorgon, med bussarna eftersom mitt busskort låg i plånboken som är borta (läs stulen). Hon var inte alls trevlig och talade gladeligen om för mig att jag kunde få ett nytt busskort om jag betalade 400kr på plats imorgon. Jag frågade hur jag skulle kunna ta mig till skolan imorgon och hon sa bara att det var mitt problem. Eftersom jag måste åka två bussar för att komma till skolan så blir det väldigt krångligt. Allra helst eftersom jag inte kan betala på den ena bussen, eftersom den bara är till för skolungdomar (med busskort)... Just nu känner jag mig helt hjälplös. Jag har inte direkt fyrahundra kronor att lägga ut just nu, speciellt inte eftersom jag ska bjuda på smörgåstårta på söndag (min födelsedag).

agthrt

Kristaller

agthrt
På ett av våra fönster en morgon

Söndag

Idag har varit en seg dag. Vi har inte gjort någonting. Eller, jag var en sväng till kusinerna (7 & 5 & 3 år) och spelade spel, Textilboden.semen annars inget.
Jag känner mig så uttråkad... Vill göra något, men jag vet inte vad! Det är tråkigt att bara sitta hemma hela tiden. Ska iaf försöka övertala Joel att vi ska åka till våla och handla något. Måste ju få komma ut någonting iaf! Fast samtidigt känner jag inte för något speciellt heller... Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att det ska kännas bra. Igår tittade vi på Morgan Pålsson - världsreporter & National treasure 2. Den sistnämnda tyckte jag var jättebra, men Morgan, nä... Ingen hit direkt. Det är jobbigt pinsamt genom hela filmen och man önskar bara att det ska ta slut. Åtminstone jag.

Alicia (syster) är här just nu, hälsar på lite. Tycker lite synd om henne eftersom jag inte känner mig så värst social just nu. Men men, hon får komma tillbaka fler gånger :)

Sitter just nu och funderar på att beställa snygga gardiner härifrån --->
Dom har rea just nu på massor av varor, kolla in och fynda du också!Lördag

Är nu hemma igen efter en supergod middag hemma hos mamma & pappa. Det var Emelies bästa vän Fredrik som hade tillagat den! Han är verkligen jätteduktig (han utbildar sig till kock) och alla åt så vi höll på att smälla av! Hoppas han kommer tillbaka och lagar mat till oss igen :)
Nu är dom här hos oss. Just nu spelar dom guitar hero. Efter det ska vi köra lite buzz junior. Det är skitkul, speciellt med dom små söta monsterna. För övrigt blir det en lugn kväll med tv-spel och tv-tittande.


Ska ta mig i kragen någon dag och gå igenom lite bilder som jag sen ska skicka efter på papperskopior. Det är mycket roligare att ha "riktiga" bilder tycker jag. Lättare att ta med och visa också. Hittade en kul grej när jag kollade runt lite. På den här sidan kan man beställa sina egna fototapeter, med sina egna foton! Det tycker jag verkar spännande! Skulle vara jättekul att ha här hemma i hallen... Är väldigt sugen på att beställa en! Vill man inte ha en hel vägg så kan man istället beställa hem en bild på canvasduk som jag tycker är jättesnyggt!


Tävling!

Jag är med och tävlar om en ny design hos Milla, vill du också vara med? Gå in här och lämna en kommentar om att du vill vara med i tävlingen. Lycka till!

RSS 2.0