Lite om Portsmouth

Portsmouth, en liten hamnstad på Englands södra sida, som endast har 200.000 invånare. Med de siffrorna är man endast rankade som Englands 80:e största stad, trots detta har det från denna stad kommit en hel del talang.

Alla som känner till namnet Charles Dickens vet säkert också att han var en författare och att han skrev böcker som Oliver Twist och David Copperfield.

Charles Dickens är född och uppvuxen i Portsmouth och numera finns det även ett museum till hans minne i staden.

Nu lämnar vi Dickens och Oliver Twist och allt det där för att istället gå in på det staden är mest känt för idag, nämligen sin fotboll.

Portsmouth FC, huserar än så länge i Premier League (högsta divisionen i England), jag säger än så länge, för det ser onekligen dystert ut för klubben, både sportsligt och ekonomiskt.

Portsmouth eller ”Pompey” som dom kallas spelar sina hemmamatcher på den gemytliga och småtrevliga arenan Fratton Park som har en publikkapacitet på cirka 20,000 åskådare. Den senaste triumfen för klubben kom så sent som säsongen 2007/2008 då man lyckades vinna FA-cupen efter att ha besegrat Cardiff i finalen med 1-0. Sen dess har det gått utför för klubben både sportsligt och ekonomiskt. Sportsligt ligger man nu hjälplöst sist i ligan och kommer med allra största sannolikhet att åka ut högsta divisionen efter säsongens slut.

Men det är inte det värsta, klubben har växande ekonomiska problem och spelarna har under vissa perioder inte kunnat få ut sina löner i tid och i skrivandes stund sitter Portsmouth ägare och styrelse i möten med det Engelska fotbollsförbundet om sin ekonomi och i värsta fall kan det sluta med konkurs för klubben som funnits sedan 1898.

Det som är mest skrämmande är att det inte bara är Portsmouth det ser illa ut för, ekonomin inom fotbollen är ett större problem än vad det någonsin varit förut och det växer med raketfart, det är dags att se upp nu, om det inte redan är för sent!

 

Vill du läsa mer om Portsmouth FC? Klicka här

 


Kommentarer
Postat av: Patricia Lindh

TACK! Patricia al'a timell kan man kalla mig nu. Hur är det med dig? tok längesen! :(Kram

2010-02-28 @ 11:56:48
URL: http://mammasangel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0